BRUXELESS

Na poziv hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, a povodom 20. obljetnice osnutka i djelovanja, Zrinska garda Čakovec bila je 12. i 13. listopada 2022. u posjetu središtu i sjedištu Eurospke unije u glavnom belgijskom gradu Bruxelessu.

Uz 13 gardista i dva bubnjara, koje je vodio zapovjednik Davor Bratković, bili su  i dopredsjednik Zrinske garde Dražen Berkopić, članovi Predsjedništva Mladen Obadić i Davor Sokač te predsjednik Nadzornog odbora Stjepan Novak.

Svojom su pojavom u odorama uz pratnju bubnjara gardisti u stroju prolazeći gradom izazvali veliko zanimanje mnogih stanovnika grada i ostalih koji rade u ovdje smještenim raznim europskim institucijama i uredima.

Između ostalog, bili su u Europskom parlamentu, Parlamentariumu (Muzeju Europskog parlamenta), a od gradskih znamenitosti razgledali su katedralu, Manneken Pis, Grand Place, gradsku vijećnicu i središte grada. 

Posjeta Bruxelessu još je jedna od aktivnosti Zrinske garde Čakovec u cilju promocije baštine Zrinskih te razvijanja turističkih potencijala Međimurja kao Županije Zrinskih, a Hrvatske kao zemlje bogate povijesne i kulturne baštine.

 

  • S1
  • S2
  • s3