Zrinska garda Čakovec sudjelovala je na središnjem misnom slavlju ovogodišnje proslave Porcijunkule, odnosno blagdana Gospe od Anđela, koje je 2. kolovoza u čakovečkoj župi sv. Nikole biskupa predslavio bjelovarski biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Gardisti su u procesiji na početku misnog slavlja kod oltara donijeli sliku Gospe od Anđela, koju je Zrinska garda Čakovec u prigodi 15. obljetnice osnutka i djelovanja 2015. godine darovala Franjevačkom samostanu i župi svetog Nikole biskupa.

Misnom slavlju nazočili su i predsjednik Zrinske garde Đuro Bel te dopredsjednik Josip Zorčec.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redrstvene akcije Oluja Zrinska garda Čakovec sudjelovala je u svečanosti koju je dan uoči ovog najznačajnijeg državnog praznika 4. kolovoza organizirala Međimurska županija. Tom prigodom svijeće je kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu položilo izaslanstvo rukovodstva Zrinske garde na čelu sa predsjednikom Đurom Belom.

Na sam praznik, u srijedu 5. kolovoza 2020., Zrinska garda Čakovec sudjelovala je na misnom slavlju za domovinu u crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu. Nakon toga izaslanstva Zrinske garde, Matice hrvatske Ogranak Čakovec i Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" Zmajski stol Čakovec uputila su se do spomenika 78 poginulih i nestalih branitelja iz Međimurja u Perivoju Zrinskih gdje je položen vijenac te su zapaljene svijeće. Nazočnima se prigodno obratio predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel istaknuvši važnost velike osloboditeljske akcije Oluja kojom se 5. kolovoza 1995. godine u državni ustavnopravni poredak vratio velik dio okupiranog područja Hrvatske.

U čast braniteljima predvođeni zapovjednikom Davorom Bratkovićem gardisti i bubnjari su upriličili novouvježbanu smjenu straže na Trgu Republike u Čakovcu.

Istog dana dvojica gardista sudjelovala su i na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Goričanu.

  • Por-2
  • danpck1
  • danpck2
  • danpck3
  • danpck4
  • danpgor
  • por1
  • straza1