Zrinska garda Čakovec organizirala je 26. i 27. listopada 2018. godine u Čakovcu i u Sisku 5. međunarodni znanstveni skup na temu "Zrinski od Bribirskih Šubića do Čakovečkih Zrinskih (1102.-1347.-1546.-1671.-1703.)"

Na tom je skupu sudjelovalo 13 predavača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije. Na skupu je predstavljen nastanak roda Zrinskih, najvažnije prekretnice u razvoju ove hrvatske banske obitelji, kratak pregled njihovog djelovanja kao plemića i vojskovođa, doprinos u društvenom i kulturnom djelovanju, a predstavljeni su i rezultati istraživanja vezanih uz njihov dvorac u Čakovcu.

Kako je to uobičajeno Zrinska garda izdala je zbornik radova sa ovog znanstvenog skupa u kojem su objedinjena cjelovita izlaganja predavača sa kartografskim prikazima, skicama i fotografijama.

Zbornik radova je izašao iz tiska krajem 2019. godine i trebao je biti predstavljen u svibnju 2020. u sklopu obilježavanja 400.-te godišnjice rođenja Nikole Zrinskog Čakovečkog. Zbog poznate pandemije korona virusa predstavljanje je premješteno u mjesec rujan, ali nepovoljna epidemiološka situacija nije dopuštala veća okupljanja pa je predstavljanje opet odgođeno. 

S obzirom da je i dalje onemogućeno javno predstavljanje Zbornika svi zainteresirani mogu se javiti u Zrinsku gardu Čakovec (mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob 0915546581) i nabaviti ovo vrijedno djelo vezano uz obitelj Zrinski i njihovu baštinu. Cijena je 100 kuna.